+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Ziekenhuizen

   Ziekenhuizen hebben een grotere kans op hoge concentraties luchtvervuiling. Tegelijkertijd zijn de consequenties van vervuilde lucht in ziekenhuizen groter.  Veel patiënten hebben een verzwakt immuunsysteem en werknemers zijn kwetsbaarder door de hogere blootstellingstijd.

   Ieder ziekenhuis is onderhevig aan protocollen gericht op hygiëne, luchtbehandeling en dagelijkse werkzaamheden gericht op het voorkomen van luchtvervuiling en de bijbehorende effecten. Desalniettemin komen binnenlucht gerelateerde calamiteiten op regelmatige basis voor, omdat het lastig is om alle factoren die hier invloed op hebben te controleren. Bij deze calamiteiten kan gedacht worden aan door de lucht gedragen infectie uitbraken, stof en schimmel uitbraken tijdens renovaties, hoge concentraties ultrafijnstof afkomstig van verkeer en industrie en vieze geuren. Het kan zeer tijdrovend en soms onmogelijk zijn om deze problemen op een conventionele manier op te lossen, zoals het toepassen van centrale filtratie en isolatie. VFA Solutions kan u dan ook onze oplossingen voor ziekenhuizen aandragen.

   Pas Preventie en Controle toe

    

   • Preventie
    Verhoog constant de algemene binnenluchtkwaliteit (IAQ) en verklein de kans op binnenlucht gerelateerde problemen.

    

   • Controle
    Los binnenluchtproblemen effectief op wanneer deze voordoen.

    

   In een ziekenhuis is het belangrijk om zowel preventie als controle toe te passen. Doordat de luchtkwaliteit, de inrichting van het gebouw en de inrichting van de ventilatie in elke gebouw anders is, raadt VFA Solutions u aan contact met ons op te nemen voor een persoonlijk advies. Zo kunnen wij u de beste oplossing voor uw luchtkwaliteitsprobleem aanbieden.

   Wat kan VFA luchtreiniging u bieden?

   • Ziektekiemen uit de lucht verwijderen (microben, bacteriën, virussen)
   • Geuroverlast tegengaan (afkomstig uit binnen- en buitenlucht)
   • Fijnstof uit de lucht verwijderen (afkomstig uit binnen- en buitenlucht)
   • Filtratie-optimalisatie
   • Energiebesparing
   • Binnenluchtkwaliteit optimalisatie (iso klasse verhoging)
   • Bouwstof uit de lucht verwijderen

    

   Veel voorkomende luchtkwaliteitsproblemen in ziekenhuizen en onze oplossingen

   Infectie uitbraak preventie

   Infectie uitbraken worden voor-komen door het verwijderen van stof, virussen en schimmel binnenconcentraties door de binnenlucht en de lucht in de ventilatiekanalen te reinigen.

   Infectie uitbraak controle

   Wanneer er een uitbraak geconstateerd wordt, zal snel reageren en het monitoren van de uitbraak de impact drastisch verlagen. Door de uitgaande lucht in isolatiekamers te reinigen en in de gangen en patiënten kamers de lucht te reinigen en recirculeren, zal een uitbraak tot een minimum beperkt worden.

   Stof en schimmel uitbraken tijdens renovatie reduceren

   Ziekenhuizen zijn bijzonder kwetsbaar tijdens renovaties door de onderlinge verspreiding van deeltjes tussen de aanwezige kamers. Door op strategische punten hoge capaciteit recirculatie reiniging toe te passen, wordt de verspreiding van schadelijke deeltjes tussen kamers gelimiteerd.

   Vervuilde buitenlucht reinigen

   Doordat ziekenhuizen over het algemeen in stedelijke gebieden dichtbij snelwegen worden gebouwd, is het een uitdaging om voldoende ventilatie toe te passen zonder de patiënten bloot te stellen aan vervuilde buitenlucht. Dit wordt voorkomen door buitenlucht eerst te reinigen alvorens het naar binnen te brengen en de aanwezige lucht in de kamer te recirculeren.

   Voldoen aan ziekenhuis standaarden

   Er zijn verschillende standaarden voor binnenluchtkwaliteit in ziekenhuizen. De bekendste standaarden zijn ISO en FED STD klasse. Met de VFA luchtreinigers bereikt u gemakkelijk de gewenste klasse van deze standaarden.

   Onderhoudskosten reduceren

   Onderhoudskosten zijn belangrijk voor alle zakelijke ondernemingen. Alle VFA Solutions producten bieden gemakkelijk onderhoud en verlagen de onderhoudskosten van uw kanalen, filters en uw LBK. De collectoren onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen en zijn economischer dan een vergelijkbaar HEPA filter.

   Geuroverlast verwijderen

   Vele kamers en afdelingen in het ziekenhuis ondervinden geuroverlast. Denk bijvoorbeeld aan de oncologie afdeling of de maag, lever, darm afdeling. Verwijder geuren uit de lucht en creëer een comfortabele omgeving.

   Selectie voorgestelde luchtreinigers

   Hier vindt u een kleine selectie van onze producten. Uiteraard verschilt het advies per situatie. VFA biedt u dan ook graag een persoonlijk en vrijblijvend advies aan voor uw luchtkwaliteitsvraagstuk.

   Binnenluchtreiniging

   • ASPRA Aura (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging in de kamer)
   • ASPRA Ceiling (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging boven het verlaagde plafond)

   Inlaat en emissie luchtreiniging

   Vraag informatie aan

    Uw naam*

    Uw email*
    U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    *Verplicht