+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Ouderenzorg

   Effectieve luchtreiniging is zeer gewenst in de ouderenzorg, in het bijzonder in gebieden met hoge luchtkwaliteitseisen. Stof, fijnstof, schimmels, pollen, bacteriën en virussen kunnen grote schade toebrengen aan de kwetsbare bewoners. Verzorgingstehuizen zijn daarbij vaak in stedelijke gebieden gelokaliseerd, waardoor verkeersuitstoot, rook en andere emissies gemakkelijk de binnenruimte van het verzorgingstehuis bereikt en voor nog meer gezondheidsschade zorgt. Naast de grote voordelen van binnenluchtreiniging voor de ouderen, zal schone en verse binnenlucht ook een positief effect hebben op de gezondheid en het comfort van het personeel en de bezoekers.

    

   VFA Solutions levert zowel luchtreiniging als totaalconcepten voor klimaatbeheersing. Een totaalklimaat concept regelt automatisch verse lucht toevoer, CO₂ afvoer, temperatuur, luchtvochtigheid en verwijderd andere organische vluchtige stoffen (VOS) en geuren. Dit systeem regelt het binnenklimaat op basis van de behoeften van het aantal aanwezige personen. Op deze wijze wordt optimale luchtkwaliteit gegarandeerd en energie bespaard.

   Creëer optimale leefomstandigheden met VFA luchtreinigers:

   • Kwetsbare bewoners beschermen
    U kunt met behulp van luchtreiniging kwetsbare bewoners beschermen tegen luchtgedragen verontreinigingen zoals stof, fijnstof, schimmels, pollen, bacteriën en virussen.
   • Rookoverlast tegengaan
    Rook afkomstig van rookruimtes kan veel irritatie en overlast veroorzaken wanneer dit andere gebieden zoals gangen en woonkamers bereikt. Door de rook effectief uit de lucht te verwijderen, zijn het personeel, de gasten en de bewoners beschermt tegen de rook en de overlast van rook.
   • Stankoverlast tegengaan
    Stank veroorzaakt door vervuild beddengoed, incontinentiemateriaal en de opslag van huisafval kan veel overlast creëren. VFA kan deze geuren effectief verwijderen en u van schone en geurloze lucht voorzien.
   • Stofoverlast tegengaan
    Regulier huisstof en stof afkomstig van de stofopbouw in de ventilatiekanalen leidt tot een slechte binnenluchtkwaliteit. VFA is een expert in het reduceren van stof concentraties. Als resultaat hiervan zal de benodigde schoonmaakfrequentie dalen en de hygiëne niveaus stijgen.
   • Infectie preventie
    Het verhogen van de algemene luchtkwaliteit zal leiden tot het verbeteren van de infectie preventie. Minder stof, genoeg verse lucht en de correcte luchtvochtigheid verminderd de kans op schimmel groei en de verspreiding van overige micro-organismen.
   • Infectie controle
    De consequenties van de verspreiding van een infectie kan gereduceerd worden door luchtreiniging toe te passen. Het gebouw kan uitgerust worden met luchtreiniging en meetapparatuur om een luchtgedragen uitbraak zo goed mogelijk tegen te gaan.

   Luchtreinigers met unieke eigenschappen

   • Verse lucht wanneer gewenst
   • Continu schone lucht
   • Efficiënte filtratie van fijnstof, ultrafijnstof en nanodeeltjes
   • Permanent verwijderen van giftige dampen ontstaan door het gebruik van chemicaliën
   • Snel ongewenste gassen en geuren verwijderen
   • Zeer energie efficiënt

   Veel voorkomende luchtkwaliteitsproblemen in ziekenhuizen en onze oplossingen

   Infectie uitbraak controle

   Wanneer er een uitbraak geconstateerd wordt, zal snel reageren en het monitoren van de uitbraak de impact drastisch verlagen. Door de uitgaande lucht in isolatiekamers te reinigen en in de gangen en patiënten kamers de lucht te reinigen en recirculeren, zal een uitbraak tot een minimum beperkt worden.

   Bacteriën en virussen

   Bacteriën en virussen zijn in het bijzonder schadelijk voor mensen met een verlaagd immuunsysteem. Patiënten, ouderen en jonge kinderen zijn zeer vatbaar voor bacteriën en virussen. Om deze reden is het belangrijk om de binnenlucht in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en kinderopvang te reinigen. Dit kan door VFA INduct luchtreinigers in uw ventilatiekanaal te installeren en door Recirculatie luchtreinigers in de individuele kamers te plaatsen om zeer gevoelige mensen te beschermen.

   Ongewenste geuren

   Ongewenste geuren kunnen veel overlast en irritatie veroorzaken voor patiënten, personeel en gasten. Afhankelijk van de intensiteit van de geuren kan VFA verschillende oplossingen aandragen die de geuren verwijderen of absorberen.

   Onderhoudskosten reduceren

   Onderhoudskosten zijn belangrijk voor alle zakelijke ondernemingen. Alle VFA Solutions producten bieden gemakkelijk onderhoud en lage onderhoudskosten. De collectoren zijn gemakkelijk te vervangen en zijn economischer dan een vergelijkbaar HEPA filter.

   Energieverbruik

   Een van de unieke eigenschappen van onze technologie is de lage luchtweerstand (drukval). Hoe lager de drukval is, hoe minder energie er wordt verbruikt. Hierdoor zijn alle VFA Solutions producten energie efficiënter dan conventionele luchtfilters. Een bijkomend voordeel van lage drukval is de mogelijkheid om grotere luchtvolumes met een kleiner apparaat te reinigen.

   Selectie voorgestelde luchtreinigers

   Hier vindt u een kleine selectie van onze producten. Uiteraard verschilt het advies per situatie. VFA biedt u dan ook graag een persoonlijk en vrijblijvend advies aan voor uw luchtkwaliteitsvraagstuk.

   Binnenluchtreiniging

   • ASPRA Aura (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging in de kamer)
   • ASPRA Ceiling (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging boven het verlaagde plafond)

   Inlaat en emissie luchtreiniging

   Vraag informatie aan

    Uw naam*

    Uw email*
    U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    *Verplicht