Renovatie

Renovatiewerkzaamheden en de bouw in het algemeen veroorzaken veel stof. Stof dringt diep door in de longen en kan daar verschillende gezondheidsrisico’s veroorzaken. Medewerkers van renovatiebedrijven worden langdurig blootgesteld aan overmatige stof deeltjes. Deze deeltjes kunnen op den duur onder andere stoflongen, astma en zelfs kanker veroorzaken. Het is dan ook belangrijk dat deze werknemers worden beschermd tegen stof dat vrijkomt bij de werkzaamheden.

Daarnaast is stof tevens een drager voor virussen en bacteriën. Dit is in het bijzonder gevaarlijk voor mensen met een verminderde weerstand, van medewerkers, tot aan ouderen, kinderen en zieke mensen. Een simpele verbouwing in bijvoorbeeld een ziekenhuis kan daardoor grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Door het stof al tijdens de werkzaamheden uit de lucht te verwijderen, worden de gezondheidsrisico’s voor alle betrokkenen verminderd en kan men schone en gezonde lucht inademen zonder daar ziek van te worden.

 

Wat kan VFA luchtreiniging u bieden?

 • Fijnstof uit de lucht verwijderen (voor arbo richtlijnen)
 • Geuroverlast tegengaan (voor arbo richtlijnen en comfort)
 • Emissie tegengaan (van stof en geur)
 • Filtratieoptimalisatie
 • Energiebesparing
 • Klimaatverbetering (LBK/HVAC)
 • Afzuiging en ventilatie

Veel voorkomende luchtkwaliteitsproblemen in de constructie en onze oplossingen

 

Bouwvakkers beschermen

Medewerkers van renovatie-bedrijven worden langdurig blootgesteld aan hoge stofconcentraties. Deze stofdeeltjes dringen diep in de longen door en veroorzaken daar gezondheidsrisico’s variërend van luchtwegenirritaties, astma, stoflongen en zelfs kanker. Bescherm uw medewerkers door mobiele luchtreiniging op locatie toe te passen.

Stof en schimmel uitbraken tijdens renovatie reduceren

Locaties waar veel mensen met een verminderde weerstand aanwezig zijn (b.v. ziekenhuizen of andere zorginstellingen), zijn bijzonder kwetsbaar tijdens renovaties door de onderlinge verspreiding van deeltjes tussen de aanwezige kamers. Door op strategische punten hoge capaciteit recirculatie reiniging toe te passen, wordt de verspreiding van schadelijke deeltjes tussen kamers gelimiteerd. Dit kan een toegevoegde waarde van uw bedrijf zijn in vergelijking met een ander constructiebedrijf.

Onderhoudskosten reduceren

Onderhoudskosten zijn belangrijk voor alle zakelijke ondernemingen. Alle VFA Solutions producten bieden gemakkelijk onderhoud en lage onderhoudskosten. De collectoren onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen en zijn economischer dan een vergelijkbaar HEPA filter.

Selectie voorgestelde luchtreinigers

Hier vindt u een kleine selectie van onze producten. Uiteraard verschilt het advies per situatie. VFA biedt u dan ook graag een persoonlijk advies aan voor uw luchtkwaliteitsvraagstuk.

Binnenluchtreiniging

 • ASPRA L Mobile (recirculatiereiniging van deeltjes, optioneel gassen en geuren)
 • ASPRA PM-10 (recirculatiereiniging van (grove) deeltjes)
 • ASPRA PMC (recirculatiereiniging van deeltjes, optioneel gassen en geuren)

Inlaat en emissie luchtreiniging

 • ASPRA S INduct (reiniging van deeltjes, optioneel gassen en geuren in het ventilatiekanaal, <600 m³/uur)
 • ASPRA L1250 INduct (reiniging van deeltjes, optioneel gassen en geuren in het ventilatiekanaal, <1000 m³/uur)
 • ASPRA XL10.000 INduct (deeltjes en/of gas- en geurreiniging in het ventilatiekanaal/LBK, veelvoud van 10.000 m³/uur)
Vraag informatie aan

  Uw naam*

  Uw email*
  U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag

  Uw telefoonnummer

  Uw bericht

  *Verplicht

  ASPRA verwijdert:

  Newsletter (max 1/month)

  @vfatechnology

  Follow us