+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Fabrieken en Werkplaatsen

   VFA levert diverse professionele luchtzuiveringssystemen voor industriële toepassingen. Onze ASPRA-producten zijn uniek vanwege hun hoge filtratie-efficiëntie, hoge luchtstroomcapaciteiten en toch de stilste in hun segment met een extreem laag energieverbruik.

   VFA biedt ook op maat gemaakte oplossingen om te voldoen aan de eisen van elke branche. Onze R&D-afdeling combineert effectiviteit met flexibiliteit en lage eigendomskosten om de optimale oplossing te bieden die aan uw behoeften voldoet.

   Effectief
   Houtstof, lasrook, grof en fijnstof, ultrafijnstof (nano deeltjes), chemische stoffen, schimmels, dampen (lijmen, schilderen, etc.) en geuren worden permanent en veilig verwijderd met een zeer hoog rendement.

   Flexibel
   Onze ASPRA luchtreinigers kunnen worden gebruikt voor mobiele toepassingen, vaste modulaire toepassingen en geïntegreerde toepassingen (een deel van centrale of decentrale afzuiging). Alle producten zijn zowel geschikt voor bronafzuiging als voor centrale reiniging. Onze technici zullen u adviseren over de meest geschikte toepassing.

   Lage kosten
   Het gebruik van onze oplossingen kunnen zorgen voor de vermindering van de luchtvervuiling en dragen zo bij aan betere arbeidsomstandigheden en waarborging van de kwaliteit van processen en producten. Tevens kunnen de oplossing bijdragen aan de nakoming van (toekomstige) normen en wetgeving.

   De ASPRA heeft een efficiënte componenten en ook lage drukval waardoor is het energieverbruik minimaal. Tevens, aangezien de lucht gezuiverd kan worden door recirculatie luchtreiniging, de gefilterde lucht hoeft niet naar buiten afgevoerd te worden, en dus wordt warmteverlies voorkomen. Verder zijn onze oplossingen ontworpen om eenvoudig onderhoud en lage operationele kosten mogelijk te maken.

   Wat kan VFA luchtreiniging u bieden?

   • Fijnstof uit de lucht verwijderen (voor arbo richtlijnen)
   • Geuroverlast tegengaan (voor arbo richtlijnen en comfort)
   • Emissie tegengaan (van stof en geur)
   • Filtratieoptimalisatie
   • Energiebesparing
   • Klimaatverbetering (LBK/HVAC)
   • Afzuiging en ventilatie

   Veel voorkomende luchtkwaliteitsproblemen in de metaalbewerking en onze oplossingen

   Binnenluchtvervuiling

   Binnenluchtvervuiling is vaak minder schadelijk dan buitenlucht vervuiling. Dit is echter in sommige industrieën precies andersom door activiteiten zoals binnen lassen of vervuiling afkomstig van apparatuur. In sommige industrieën kan het daarom een betere keuze zijn om de binnenlucht te reinigen zodat men aan emissie reglementen kan voldoen.

   Metaaldampen

   Metaaldampen bestaan voor het grootste gedeelte uit fijnstof en voor een klein gedeelte uit gassen. Metaaldampen zijn vaak zeer schadelijk voor de mens. Lasdampen en kwikdampen zijn in het bijzonder zeer schadelijk voor de gezondheid. Voor deze luchtkwaliteitsproblemen biedt VFA Solutions afzuigkappen en andere speciaal ontworpen apparaten aan om de schadelijke dampen zo snel mogelijk uit de lucht te verwijderen.

   Vervuilde buitenlucht reinigen

   Op locaties die in stedelijke gebieden dichtbij snelwegen worden gebouwd, is het een uitdaging om voldoende ventilatie toe te passen zonder de medewerkers kwaad te doen met vervuilde buitenlucht. Dit wordt voorkomen door buitenlucht eerst te reinigen alvorens het naar binnen te brengen en de aanwezige lucht in de kamer te recirculeren.

   Onderhoudskosten reduceren

   Onderhoudskosten zijn belangrijk voor alle zakelijke ondernemingen. Alle VFA Solutions producten bieden gemakkelijk onderhoud en lage onderhoudskosten. De collectoren onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen en zijn economischer dan een vergelijkbaar HEPA filter.

   Ongewenste geuren

   Ongewenste geuren kunnen veel overlast en irritatie veroorzaken voor personeel. Afhankelijk van de intensiteit van de geuren kan VFA verschillende oplossingen aandragen die de geuren verwijderen of absorberen.

   Selectie voorgestelde luchtreinigers

   Hier vindt u een kleine selectie van onze producten. Uiteraard verschilt het advies per situatie. VFA biedt u dan ook graag een persoonlijk advies aan voor uw luchtkwaliteitsvraagstuk.

   Binnenluchtreiniging

   Kantoorgedeelte:

   • ASPRA Aura (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging in de kamer)
   • ASPRA Ceiling (recirculatie deeltjes en optioneel gas- en geurreiniging boven het verlaagde plafond)

   Werkruimte:

   • ASPRA PM-10 (recirculatiereiniging van (grove) deeltjes)
   • ASPRA PMC (recirculatiereiniging van deeltjes, optioneel gassen en geuren)
   • ASPRA L (recirculatiereiniging van deeltjes, optioneel gassen en geuren)

   Inlaat en emissie luchtreiniging

   • ASPRA EcoVent (reiniging van deeltjes, gassen en geuren in het ventilatiekanaal)
   • ASPRA XL10.000 INduct (deeltjes en/of gas- en geurreiniging in het ventilatiekanaal/LBK, veelvoud van 10.000 m³/uur)
   Vraag informatie aan

    Uw naam*

    Uw email*
    U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    *Verplicht

    ASPRA verwijdert:

    Newsletter (max 1/month)

    @vfatechnology

    Follow us