+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   brainsOnderzoek van Amerikaanse onderzoekers toont aan dat lange termijn blootstelling aan hoge fijnstof concentraties een effect heeft op de hersenen van de mens. Hun resultaten tonen aan dat hoe hoger de blootstelling aan fijnstof is, hoe kleiner het hersenvolume wordt.

   De deelnemers van het onderzoek kwamen uit de regio Nieuw-Engeland, waren minimaal 60 jaar oud, waren allen gezond en leden niet aan dementie of beroertes. De hersenen van de deelnemers werden gescand en deze data is naast de fijnstofconcentratie in het gebied van hun woning gelegd. Dit onderzoek is speciaal, omdat in het verleden alleen het effect van grote fijnstof deeltjes is onderzocht (PM10). Nu weten we dat hoe kleiner de fijnstof deeltjes zijn, hoe gevaarlijker deze voor de gezondheid zijn.

   Eliassa H. Wilker et all. noemt als conclusie dat “Blootstelling aan verhoogde PM2.5 concentraties wordt geassocieerd met een kleiner totaal hersenvolume, een marker voor leeftijdsgebonden atrofie van de hersen, en met een hogere kans op covert herseninfarcten. Deze bevindingen suggereren dat luchtvervuiling geassocieerd wordt met verraderlijke effecten op structurele hersenveroudering, zelfs in dementie- en beroerte-vrije mensen”.

   Het is dan ook voordelig om de PM2.5 concentraties in uw woning en op uw werkplaats te reduceren. U kunt dit doen door luchtreiniging toe te passen in uw binnenruimtes. VFA luchtreinigers verwijderen 95-99% van de luchtvervuiling uit de lucht, inclusief fijnstof (PM2.5 en zelfs ultrafijnstof). Wanneer uw gebouw uitgerust is met een ventilatie systeem, kunt u de INduct luchtreinigers of een compleet nieuw ventilatiesysteem inclusief luchtreiniging implementeren. Wanneer uw gebouw niet beschikt over een ventilatiesysteem en u er geen wilt implementeren, is individuele luchtreiniging per kamer aan te raden. Bekijk onze producten voor meer informatie of neem contact met ons op voor advies.

   Bron

    

   Terug naar het nieuwsoverzicht