+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   VFA Solutions is met de ASPRA PMC luchtreiniger geselecteerd voor de MKB Top 100 van de Kamer van Koophandel. In deze top 100 worden de 100 meest concrete innovaties weergegeven die in 2017 door Nederlandse midden- en kleinbedrijven zijn gerealiseerd. De Kamer van Koophandel erkent de ASPRA PMC luchtreiniger als één van de 100 meest concrete innovaties van 2017.

   De exacte positie in de MKB Top 100 zal in september door een jury onder voorzitter Ruud Koornstra vastgesteld worden. Dan wordt duidelijk welke plek de ASPRA PMC heeft veroverd in deze lijst.

   Tijdens het opstellen van de Top 100, heeft de jury gelet op de impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie.

   Onderstaand kunt u de tekst lezen zoals de ASPRA PMC in de MKB Top 100 staat beschreven.

   De ASPRA PMC luchtreiniger
   Omdat luchtverontreiniging en fijnstof zo gevaarlijk zijn voor mens en milieu, worden er door arbo- en milieuwetgeving steeds strengere eisen aan luchtkwaliteit gesteld. VFA Solutions is specialist in luchtbehandeling, luchtzuivering en (binnen)luchtkwaliteit. Speciaal voor de industriële en commerciële markt ontwikkelde VFA Solutions de ASPRA PMC. Een luchtreiniger die zeer effectief, onderhoudsarm en duurzaam is voor een gezonde en comfortabele werkomgeving en schone milieu.

   Van grofstof tot nanodeeltjes
   De ASPRA PMC verwijdert fijnstof (PM), inclusief grof stof en ultrafijn stof uit de lucht. Uit wetenschappelijke en praktijktesten is aangetoond dat de ASPRA PMC alle atmosferische deeltjes PM10, de PM2.5, PM1 uit lucht verwijdert. Ook is de technologie bijzonder effectief in het verwijderen van ultrafijn stof en nanodeeltjes inclusief microben en virussen. Deze krachtige luchtreiniger verwijdert met gemak extreme stofconcentraties uit grote hoeveelheden lucht en verzamelt het in een opvang reservoir en op speciale collectoren. De luchtreiniger is zeer geschikt voor toepassingen in onder meer de maakindustrie, fabriekshallen, agrarische sector, distributiecentra, publieke faciliteiten, klim- en gymnastiekhallen. De filtratie efficiency van de ASPRA PMC is 99% en heeft een debiet van 10.000 m3/uur en is toepasbaar als recirculatie en/of end of pipe oplossing in bestaand als nieuw faciliteit/installaties.

   Overige pluspunten
   In tegenstelling tot conventionele filters, naast de hoge filtratiefficincy kent de ASPRA PMC vele extra voordelen: Door de lage luchtweerstand is het energieverbruik van de ASPRA PMC veel lager. Ook heeft de luchtreiniger door een 2 fasen filtratie, een zelfreinigend systeem. Het apparaat is onderhoudsarm en de collectoren hoeven veel minder vaak te worden verwisseld. De gebruikskosten zijn dus laag. Daarnaast heeft deze luchtreiniger geen micro bacteriële groei op de collectoren, omdat deze van 100% metaal of kunststof zijn.

   Bekijk de registratie van de ASPRA PMC op de website van de Kamer van Koophandel of bekijk meer productdata op de productpagina van de ASPRA PMC.

   Terug naar het nieuwsoverzicht