+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

    

   Probleem
   Sportactiviteiten verhogen het metabolisme en de ademhaling, wat resulteert in een toename van de uitstoot van aerosolen. In puur geventileerde sportfaciliteiten kan de toename van de aerosolconcentratie leiden tot een aanzienlijke toename van:

   • Risico op infecties (bijv. SARS-Cov-2),
   • verminderde prestaties van sporters,
   • ongemak,
   • onaangename zweetgeuren.

   Bij het begin van de COVID-uitbraak werd recirculatie-airconditioning ook voorkomen, omdat ze de virussen kunnen verspreiden en het risico op infecties kunnen vergroten. Het niet gebruiken van airconditioning- en koelsystemen in dergelijke faciliteiten kan leiden tot extra ongemak en slechte prestaties door te hoge temperaturen.

   Oplossing
   Veel recente onderzoeken sinds het jaar 2020 bevestigen het belang van een goede luchtkwaliteit door middel van mechanische ventilatie en luchtzuivering als mitigatiestrategie om het risico op infecties van SARS-CoV-2 (en andere pathogenen in de lucht) te verminderen. De ASPRA luchtreinigers en luchtfiltratiesystemen werden daarom in meerdere sportaccommodaties toegepast, ongeacht de ventilatiesystemen.

   • Hercirculatie. Op zichzelf staande en mobiele ASPRA-luchtreinigers werden in de faciliteiten geplaatst en dichter bij de sporters gebruikt om een ​​snelle zuivering en verwijdering van alle verontreinigende stoffen, inclusief potentiële virussen, mogelijk te maken voordat deze zich in de faciliteit verspreiden.
   • ASPRA Induct-systemen werden aangesloten op de airconditioningsystemen om een ​​optimale zuivering van de lucht mogelijk te maken voordat deze de airconditioningsystemen binnenkomt.

   Resultaat
   Aerosolconcentraties werden met >70% verlaagd met behulp van een beperkte hoeveelheid ASPRA-systemen, zelfs wanneer de sportclub op volle capaciteit draaide. Dit resulteerde niet alleen in een schoon en veilig binnenmilieu, maar ook in een comfortabele omgeving, aangezien airconditioning veilig is verklaard voor gebruik, aangezien de lucht voor 99,97% gezuiverd is voordat deze in de faciliteit wordt gerecirculeerd.