+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Smoked cigarettes per city - Transport & Environment

   Graphic by T&E, based on these figures.

   Uit nieuw onderzoek blijkt dat je tijdens een stedentrip in Europa onbewust 1 tot 4 sigaretten aan luchtvervuiling binnen krijgt. Tijdens een vierdaags verblijf in Amsterdam “rook” je hierdoor onbewust 2 sigaretten en als je in Amsterdam woont, “rook” je jaarlijks zelfs 183 sigaretten.

   Data verzameld door de Brusselse organisatie Transport & Environment, geeft aan dat de luchtkwaliteit in Europese steden niet zo gezond is als men denkt. De belangrijkste oorzaak voor luchtvervuiling wordt toegeschreven aan het autoverkeer.

   Transport & Environment koppelt meetdata van officiële meetstations aan de gegevens van de Amerikaanse organisatie Berkley Earth. Berkley Earth heeft aantoont dat een daggemiddelde van 22 μg/m3 aan fijnstof (PM2.5) gelijk staat aan de gezondheidsimpact van het roken van 1 sigaret. Hiermee kan het aantal sigaretten aan luchtvervuiling per stad berekend worden.

   Voor dit onderzoek is gekeken naar de 10 populairste Europese steden die toeristen aandoen tijdens een stedentrip. De luchtvervuiling die men in Amsterdam tegenkomt, staat gelijk aan de luchtvervuiling in Parijs, Rome en Wenen. De luchtkwaliteit in Praag en Istanbul is echter nog slechter, daar “rook” je onbewust 4 sigaretten in 4 dagen. De steden met de minste luchtvervuiling zijn Dublin en Barcelona met respectievelijk 1 sigaret aan luchtvervuiling in 4 dagen.

   Bron

   Terug naar het nieuwsoverzicht