+31 (0)88 427 5000 info@vfa-solutions.com

   Nieuw onderzoek toont aan dat luchtkwaliteit niet alleen invloed op de gezondheid kan hebben, het heeft ook invloed op hoe effectief iemand werkt. Het onderzoek is uitgevoerd in China en toont aan dat een hoge luchtverontreiniging de werkefficiëntie tot wel 6% kan verlagen. Nu lijkt 6% efficiëntieverlies gering, maar als dit wordt omgerekend naar een verlies in GDP, is dit zeer significant.

   Het onderzoek is uitgevoerd in twee Chinese callcenters in Shanghai en Nantong, waar het aantal gesprekken en de pauzeduur naast luchtkwaliteitsdata is gelegd. De resultaten toonden aan dat bij hoge luchtverontreiniging 6% verlies aan werkefficiëntie voorkwam. Het verlies in werkefficiëntie kwam niet alleen voor bij de overschrijding van wereldwijde luchtkwaliteitsnormen, dit speelde zelfs een rol bij luchtkwaliteitswaarden onder huidige luchtkwaliteitsnormen.

   Wanneer men dit resultaat naast luchtkwaliteitsdata buiten China wordt gelegd, valt dan ook te concluderen dat zelfs in het Westen luchtkwaliteit voor verlies aan werkefficiëntie zorgt. Gelukkig toonden de resultaten aan hoe minder luchtvervuiling aanwezig was, hoe kleiner het verlies aan werkefficiëntie was. Het is dan ook effectief om een zo optimaal mogelijke luchtkwaliteit na te streven. De luchtreinigers van VFA Solutions kunnen u hier in ondersteunen. Indien u optimale luchtreiniging voor uw ventilatiesysteem wenst, kijk dan naar de ASPRA INduct luchtreinigers. Wanneer uw gebouw niet beschikt over een ventilatiesysteem, kunt u ASPRA Recirculatie luchtreinigers toepassen.

   Bron

   Terug naar het nieuwsoverzicht